Pengenalan Dari Cik Ezumie ^_^

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Aku seorang Lecture bahagian Architecture di sebuah kolej di terengganu.Aku minat benda2 seni,photography,senibina dll. Aku seorang yang Gila2 dan kadang2 otak xberapa betul sangat.. Suka berkawan dan happy go lucky.

Followers Cik Ezumie ^_^

Sunday, August 14, 2011

Street Photo: 30 hari 30bazar (ramadhan special)

ASSALAMMUALAIKUM...............

JETI MARANG - syukur alhamdulillah, setelah menghadiri jemputan yang telah dijemput khas (klik), dari otai2 photografer dari kuala terengganu ini..akhirnya kami berjaya menamatkan sesi photo shoot yg diarahkan oleh ketua program kami iaitu MOHD IDRIS AMIR, salah seorang legend dalam group PISTOL MALAYA, telah memberi satu tugasan dimana kami terpaksa membeli juadah berbuka sambil menangkap gambar dalam suasana di bazar ramadhan tersebut. Nampak macam mudah tapi memerlukan kreativiti yang bagus dan penglihatan yang tajam..wow.. mencabar..bukan mudah nk menghasilkan street photo yang bagus.



ini salah satu shoot spontan yang dapat aku buat..yang lain hancur..bukan senang wehh..nk shoot pkai manual...kelam kabut aku setting..fuhh..!!!

ini selepas beli juadah berbuka..otai2 kita buat 1 lagi tugasan....

legend : MOHD IDRIS AMIR orang kuat PISTOL MALAYA....

santai-santai sambil menunggu azan untuk berbuka...bestt mcm bekelah lak an...


salah seorang otai PISTOL MALAYA.....

THE LEGEND.........

7 comments:

Run Away said...

sy memang tak tau sal..photografer2 ni ...tapi..apa yg sy tgk ni...pic2 dia memang santik dan bersahaja....;d...

ezumie esbarisma said...

thnks ^^) hihii...

ejai_ej said...

BnW is killing me.. adeh.. huhuhuhu.. cun la ezumie.

ezumie esbarisma said...

ngee..siyes ke??tp ezumie rase gmbar tu shutter dia slow sgt..hehe

ejai_ej said...

err.. tang mana yg slow nyer? hahaha.. penah gak dapat pesanan dari org yg ajo aku pasal camera nih dulu.. die kater kalo nak shoot lebih dari 1/50 atau 1/60 shutterspeed die.. untuk mengelakkan gambo jadik blur sebab goyang. tp kalo siang takde masalah nak pakai fast shutter kot, sebab banyak cahaya..

ezumie esbarisma said...

ye btul tu..tp biase la..dlm bazar ni kelam kabut.. ssh nk pikir nk tngkp gmbar cmne..mmg menguji otak betul la..xkreatif lngsung.. org tgh ramai beli juadah mmg nk setting kmera main hntm je.. huhu.. :)

ezumie esbarisma said...

ezumie rase time ni pkai f 5.6
shutter 1/40 kot..haishh ptot blurr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Try us on Wibiya!