Pengenalan Dari Cik Ezumie ^_^

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Aku seorang Lecture bahagian Architecture di sebuah kolej di terengganu.Aku minat benda2 seni,photography,senibina dll. Aku seorang yang Gila2 dan kadang2 otak xberapa betul sangat.. Suka berkawan dan happy go lucky.

Followers Cik Ezumie ^_^

Sunday, July 29, 2012

i Lost 4 kg but still nampak BamBam..


Alhamdulillahhhh...
Syukur kehadrat Ilahi kita dah 8 hari berpuasa.
setakat ni Aku full lagi...hehehee...
Walaupun berpuasa aku kekalkan tenagaku dengan memperbanyakkan air kosong.
segala neskefe dan kafien aku dah tinggal kan..
Uwaaaa...sedih wehhh...bertahun2 aku hidup dgn neskefe..
dari aku sekolah, stdy dan smpai aku kerja skrg ni xpernah tinggal.
Tapi kerana ingin mencapai hajat aku untuk mengekalkan kesihatan diri..
aku terpaksa kawal segalanya..bkn xboleh..boleh je tapi jgn selalu...
aktiviti lasak aku tetap menjadi minat aku..
setiap ptg aku akan mendaki bukit dekat kolej aku yg berdekatan.
kadang2 aku ajak jugak student aku join..xlah bosan.
cuma bulan puasa ni terpaksa stop kjap..
Aktiviti photography tetap berjalan walaupun hari puasa..
best kan..~

Masa duduk saje2 ari tu ade aku timbang..tengok kiri kanan tkot gak kot2 org nampak..hehehe bkn pe ceq maluu..auwww..
fuhhh..~ biar betoi..lost 4 kg?
Alhamdulillah...tapi aku xsuke sgt la..
sebab aku tau..pas2 ni tgk la..pas mkn naik balik..hahhaha emang dasar toll...~
tp still tgk cermin..haihh.. nape laa aku bambam sgt ekk..~
teringin nk macam dulu..hahahhaa..nyesal kemudian tiada gunanya.
sejak2 aku bhnti suka bdn terus naik..
dan sbb penyakit aku ni menyebabkan berat bdn akan bertambah dgn mendadak.
setelah menerima rawatan dulunya alhamdulillah..dokto ckp aku kmbali stabil..
tapi harus diingat..kemungkinan akan berlaku lagi
coz ada keturunana... hmmm sel darah putih byk ni pn bhye jgk kan...

AAhhh apa aku melalut hehehe...jomm mulakan kerja dgn senyuman..huhuhu
senyum selalu yeee..

^______________^



cik ezumie yang sgt bambam...~bile nk gojes ni haizz.. (_ _ !)

2 comments:

honeyz said...

comel whatt... kurus sgt nampak tua... hehe

ezumie esbarisma said...

hehee..maseh..tp ezumie bambam laa..rmai yg nk trik pp ajew.. T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Try us on Wibiya!