Pengenalan Dari Cik Ezumie ^_^

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Aku seorang Lecture bahagian Architecture di sebuah kolej di terengganu.Aku minat benda2 seni,photography,senibina dll. Aku seorang yang Gila2 dan kadang2 otak xberapa betul sangat.. Suka berkawan dan happy go lucky.

Followers Cik Ezumie ^_^

Saturday, August 4, 2012

Kegilaan Accesories Nikon




Hyee..~ yeahhhh.. 
sekali lagi cik ezumie nk storie mory kt angpa semua ni..hihih
bukan nk ngumpat okay..bln poce xbaik tauu...jgn..jgn..jgnnn...huhuh
okey, cik ezumie nk story sikit pasal minat cik ezumie dlm dunia photography ni..
bagi yang minat dgn gajet ini xhairan lah jika beratus2 ringgit dihabiskan untuk
melengkapkan lg accessories gajet ini...
seperti penggila kereta, penggila DLSR juga adalah sama..
bkn beratus malas beribu akan dihabiskan utk gajet kesayangan.
termasuklah cik ezumie ni..tp cik ezumie nk beli sekali gus mmg xmampu..
cik ezumie pun beli sikit2 je time gaji..ok wat..
tapi accessories ni penting bagi seorang photography untuk menghasilkan gambar yang paling hebat.
ganbar diatas tu cik ezumie hanya ade 2 lens...
lens panjang tu cik ezumie beli hampir2 seribu ringgit..tu yg second.. 
member baru pkai 3 bln.
tapi elok lagi siap ada warranty...mmg bestt..~
  

Then gaji seterusnya cik ezumie beli tripod..
why tripod?? coz cik ezumie skrg minat landskap...
untuk wedding cik ezumie rase nk pencen ar...
cik ezumie dh xnak lagi amek gambar wedding..
kenapa dan mengapa biarlah rahsia...huhuhu
biarlah jiwa cik ezumie dgn alam... Alam yg mendekatkan diri kita dgn Allah.. right??
yes..dari situ timbul kesedaran diri..dan kita akan kagum melihat kekuasaan yg Maha Esa...
Hmm..tripod ni murah jgk la...sekarang cik ezumie tengah oder filter dgn abam encem dr kedai accessories DLSR ini... beli dgn beliau mmg murah giler.. kalau kt kedai cik ezumie tanya ade dekat rm300++ itu utk satu filter jew.. tapi ni dia kasi 4 filter skali dgn home..perghhh sape yg nak kasi tuuu..
filter ni penting untuk landskap..coz dia xkan rosakkan kanta lens kita..
 ni dari kedai abam ejad
.
.
.
.

 


2 comments:

en_me said...

mantapp bebb.. ehhhee

ezumie esbarisma said...

heheheh masehhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Try us on Wibiya!