Pengenalan Dari Cik Ezumie ^_^

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Aku seorang Lecture bahagian Architecture di sebuah kolej di terengganu.Aku minat benda2 seni,photography,senibina dll. Aku seorang yang Gila2 dan kadang2 otak xberapa betul sangat.. Suka berkawan dan happy go lucky.

Followers Cik Ezumie ^_^

Sunday, February 3, 2013

#sejauh mana cinta kita kpd ALLAH swt ? #

sekadang merenung..


Tetapi ramai dari kita yang sering lupa dan leka dalam bersyukur dan tidak melaksanakan segala perintahnya. Bayangkanlah nikmat ALLAH kepada kita bahawa apabila kita berjalan k...eluar dengan kaki, menghayun tangan, menghirup udara yang segar dan menikmati cahaya matahari yang mempunyai banyak manfaat kepada kita! Perasanlah bahawa inilah nikmat ALLAH terbesar berikan pada kita!

Seandainya manusia ingin menghitung nikmat-nikmat pemberian Allah swt, maka mereka tidak akan mampu mengiranya. Sekalipun lautan yang luas itu dikira dan daratan tidak akan terjangkau pemberiannya kepada kita sebagai hambanya. Betapa besar dan banyak nikmat yang Allah swt kurniakan disekeliling kita.

sebenarnya, kita manusia sebagai Khalifah di muka Bumi ALLAH telah ditugaskan untuk melaksanakan syiar islam dan memakmurkan bumi ini. Antara perkara penting yang kita lakukan juga sebagai khalifah ialah saling berpesan-pesan kepada kebaikan dan menjauhi kemungkaran.

Sekiranya ALLAH menyuruh kita membayar semua nikmat yang diberikan dengan nilai mata wang. Berapa agak-agak nilai matawang tersebut?

tepuk dada tanya iman ~ :) ezumie~No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Try us on Wibiya!