Pengenalan Dari Cik Ezumie ^_^

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Aku seorang Lecture bahagian Architecture di sebuah kolej di terengganu.Aku minat benda2 seni,photography,senibina dll. Aku seorang yang Gila2 dan kadang2 otak xberapa betul sangat.. Suka berkawan dan happy go lucky.

Followers Cik Ezumie ^_^

Thursday, July 3, 2014

SHAKLEE : Khasiat ESP ( Soy Protein Isolate Powder)
Keperluan Pemakanan Harian anda mencukupi?

Minumlah Energizing Soy Protein, Untuk Memastikan Kecukupan Keperluan Protein Harian anda.

>Protein adalah salah satu nutrisi yang diperlukan oleh tubuh kita selain karbohidrat dan lemak.

> Protein mempunyai peranan yang sangat penting untuk tenaga, pertumbuhan, dan pembaikan sel-sel di tubuh kita.

>Setiap protein mempunyai kualiti yang berbeza-beza oleh kerana itu, kita harus memilih protein yang mempunyai kualiti tertinggi.

>Energizing Soy Protein (ESP) adalah minuman protein yang diperbuat daripada kacang soya non-GMO dan mengadung 9 asid amino essential yang diperlukan oleh tubuh tetapi tidak dapat dihasilkan oleh tubuh.

>Hasil kajian menyatakan bahawa ESP mengandungi protein nabati dengan jumlah tertinggi yang merupakan pilihan terbaik untuk mencukupi keperluan protein vegetarian.

>ESP sangat selamat digunakan oleh semua kalangan antara lain: anak-anak, ibu hamil / menyusui, diabetisi dan warga tua.
SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP ????

Tahukan Anda ?

1. Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita.
2. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.
3. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti:
- Membina sel-sel baru
- Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
- Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru

Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (GI) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan GI yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda.
Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangka waktu yang lama.

Sesetengah protin soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesanini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanafaat,malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemproesesan. Energizing soya protin dicuci dengan air untuk mengekalkanisoflavonesgenistein dan daidzen yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Manfaat Utama Energizing Soy Protein (ESP) :
1. Awet Muda – Asid Amino penting untuk membina otot,kuku,rambut,darah,organ,kulit,gland dan lain-lain. Minum ESP rutin setiap hari adalah kunci awet muda..
2. Baik untuk Hormon – Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones,fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
3. Baik untuk Prostat – Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keuppayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kangker. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus,ovari,menopause dan pembesaran prostat.
4. Kulit Remaja – Merangsang pembentukan semula kulit dan otot,mengurangkan kedutan,agen anti-penuaan,mengembalikan radiant kulit dan kepejalan otot,percepat penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
5. Pembekal Tenaga – Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga,mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
6. Membaiki Pigmentasi – Membaiki masaalah rambut seperti beruban,rambut gugur,membaiki masaalah pigmentasi,kedutan dan kesan tua.
7. Membaiki Memori – meningkatkan kualiti memori,vitaliti,dorongan seksual dan rangsangan.

Kelebihan Energising Soy Protein yang lain :
1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3) Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan tidak mudah letih .
4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Banyak ditemui testimoni setelah konsumsi ESP bisa menurunkan berat badan 7 kg dalam waktu 1 bulan. .
6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang
8) Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus
menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Siapa saja yang memerlukan ESP :
1) Ibu yang sedang hamil
2) Ibu yang sedang menyusui bayi
3) Orang yang ingin mengurangkan berat badan
4) Orang yang sentiasa inginkan kulit yang cantik
5) Orang yang baru saja operasi
6) Orang yang inginkan kesehatannya optimal
7) Orang yang ada masalah kesuburan
8) Siapa saja yang menginginkan kesehatannya taraf kesihatan yang lebih baik

Bersama Presidential Master Roland Oysterhouse yang sudah mengkonsumsi Energising Soy Protein (ESP) selama 40 tahun. sekarang sudah berumur hampir 80 tahun… awet muda, stamina selalu terjaga.
Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protin.Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah kelebihan air yang tinggi dalam badan,kehilangan kepejalan otot,perubahan warna rambut,hantut petumbuhan,masalah penghadaman,masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.


wassap or inbox fb ezumie esbarisma 0129518077 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Try us on Wibiya!