Pengenalan Dari Cik Ezumie ^_^

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Aku seorang Lecture bahagian Architecture di sebuah kolej di terengganu.Aku minat benda2 seni,photography,senibina dll. Aku seorang yang Gila2 dan kadang2 otak xberapa betul sangat.. Suka berkawan dan happy go lucky.

Followers Cik Ezumie ^_^

Friday, September 7, 2012

Puding Jagung Bersama Air Rabena Marinda Blanded



PUDING JAGUNG

1 Cawan tepung castad
1 setegah cawan santan
2 cawan air
3/4 cawan gula
1 tin jagung manis

CARA MASAK:

Campurkan tepung kastad, gula,santan dan air.
kacau semua bahan shingga menjadi pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga cukup sebati dan masak.

Masukkan adunan puding ni ke dalam acuan atau loyang dan biarkan sejuk.



AIR REBINA MARINDA BLENDED

1 cawan ais kiub
1 cawan air marinda merah (boleh ganti soda)
3 sudu besar rebina

semua bahan2 td diblended...dah siap dan hidang ^__^

...

2 comments:

suhaina laui. said...

suka mkn puding jagun tp bila buat sndri mcm xmjd jek huhuhu

cik ezumie said...

hehehee ni pun saje test ^___^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Try us on Wibiya!