Pengenalan Dari Cik Ezumie ^_^

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Aku seorang Lecture bahagian Architecture di sebuah kolej di terengganu.Aku minat benda2 seni,photography,senibina dll. Aku seorang yang Gila2 dan kadang2 otak xberapa betul sangat.. Suka berkawan dan happy go lucky.

Followers Cik Ezumie ^_^

Tuesday, July 12, 2011

Sebiru Warna langit....

p/s: gambar ni ezumie rakam di Pantai Pandak,Chendering

Assalamualaikum....dan salam sejahtera buat sahabat2 Ezumie sekalian.. comel2 dan encem2 semuanye hihihi...~

Bercakap mengenai hati dan perasaan...pelbagai warna-warna kehidupan telah menyinari dunia dan kehidupan kita sebagai manusia...tanpa warna,dunia umpama hitam putih yang tiada serinya... tiada maksud dan tiada pengertian.... hidup yang begitu kosong dan sepi..

Kita sendiri yang perlu bijak mencorakkannya... cinta dan kasih sayang umpama Sebiru warna langit.. yang sentiasa memberi kita ketenangan dan kedamaian...sewaktu kita rase rendah diri, pandanglah atas..ia memberi kita semangat serta kedamaian hati sewaktu ada hati yang sedang resah...melihat bertapa besarnya Kekuasaan ALLAH s.w.t memciptakan Alam yang sebegitu indah.... itu lah Kasih sayang-Nya pada kita... memberi sejuta perasaan pada setiap manusia..~indahnya langit ciptaan Ilahi untuk kita.... bersyukur diatas setiap kejadiaan...~

p/s: sila join contest ezumie yg sedang belangsung : CONTEST:AKU DAN SESUATU


8 comments:

senyumSOYA said...

nice photo!! langit biru tanda kuasa ALLaA..syukur~

ezumie esbarisma said...

thnks ^_^.. keindahan ciptaan TUHAN yang perlu kita hayati..~

Qaseh dalia adelia said...

sejuk mata memandang

ezumie esbarisma said...

^_^ kedamaian yg diberi...

Sab Sabariah said...

cantik... ;-)
saya minat fotografi jugak, cume tak dpt nak belajar secara mendalam, sbb still study lg, bila ade bengkel asyik trlepas aje, rugi sgt2. tengok org dpt amik gmbr cantik2 tu jeles sgt, saya tak dpt buat mcm tu. :-(

ezumie esbarisma said...

heheh xpe..sy pun bljar sndiri..sbb minat wlpun sbuk sy cuba bljar sndiri :) xpe pelan2...minat sntiasa ada..truskan..

Sab Sabariah said...

B-)

ezumie esbarisma said...

huhuhu :) keep it up..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Try us on Wibiya!